Tuore kultamitalisti

Fudo Kamaen puheenjohtaja (2012-2014) Jari Ovaskainen on pistänyt kotiseuransa toimintaan uutta puhtia. Vaikka kendo työllistää nyt salin ulkopuolellakin, lajin parhaat puolet löytyvät urheilullisen miehen mielestä itse treeneistä.

Puolisen vuotta sitten kendoklubi Fudo Kamaen puheenjohtajaksi valittu Jari Ovaskainen on harrastanut liikuntaa koko ikänsä. Kendon pariin hän päätyi lopulta pienen mutkan kautta: Yhdysvalloissa asuessaan Ovaskainen harrasti hetken kendon sukulaislajia, korealaista kumdoa. Suomeen palattuaan hän hakeutui kendoseuran harjoituksiin – ja jäi.

Pienestä pojasta asti liikunnallinen mies on löytänyt kendosta oman lajinsa. – Kendo on raskasta, mutta hauskaa. Juuri nyt askartelen perusteiden, eli jalkatyön ja peruslyöntien parissa niin, että saisin karsittua virheitä pois, vastikään kolmannen kyun vyökokeen suorittanut Ovaskainen kertoo. – Eteneminen on hidasta, mutta oma asenne on, että tekee parhaansa ja ei ole turhan ankara itselleen. Suurin yllätys on varmaankin ollut se, kuinka paljon pohtimista ja pään käyttämistä kendo vaatii. Ovaskaisen urheilutausta näkyy siinä, että kilpailut vetävät miestä puoleensa. Viime syksynä hän vei kotiin alemman sarjan voiton ensimmäisistä kyu cup -kisoistaan.

Itsestä rankin vastus

Vuoden vaihteessa (2012) Ovaskainen valittiin Fudo Kamaen puheenjohtajaksi ja sen jälkeen kendo on työllistänyt myös treenisalin ulkopuolella. Uusi puheenjohtaja on pistänyt kotiseuransa toimintaan rohkeasti uutta vauhtia ja kannustanut muitakin paitsi treenaamaan, myös osallistumaan kisoihin ja ideoimaan seuratoimintaa. Raskas järjestöjyrääminen ei kuitenkaan ole vienyt hohtoa itse harjoittelusta. Urheilutaustaisen miehen mukaan parasta kendossa ovat – mikäs muukaan – kuin hikiset treenit ja kilpaileminen. Paitsi toisten, myös itsensä voittaminen lämmittää mieltä. –  Parasta ovat varmaankin todella raskaat treenit, kun tuntuu, ettei  jaksa, mutta silti voimia ja sisua löytyy, puheenjohtaja summaa.